השכן מקומה ג’ מספר על נדל”ן שקנה באטלנטה במחיר מציאה והדוד מצפת על דירה להשקעה שקנה בבאר שבע עם משכנתא של חצי מיליון בהזדמנות שאסור לפספס.
ואנחנו – מה עושים? כיצד נשמור ונשביח את הכסף שחסכנו בזיעת אפנו לטובת עתידנו? למי נקשיב?
הלוואי והייתי יודע במה להשקיע כדי להרוויח תשואה ודאית. אבל אני לא. והאמת היא שאף אחד לא יודע.
מה שאני כן יודע זה לשנן לעצמי כמה מנטרות בסיסיות בנושא השקעות כספים כדי להגן עלי מפני אסון ולחסן עצמי מפני טעויות מסוכנות. הנה אני משתף אותן אתכן.
השקעה היא סיכון ואי השקעה היא גם סיכון
נגיד שאתם חקלאים המגדלים את מזונכם בשדות ובמטעים. גם אם תשקיעו (ותשקו) בשדותיכם במיטב יכולתכם עדיין יש סכנה שהתבואה תיפגע בגלל אירוע לא צפוי ולא יהיה לכם מזון. אם לא תשקיעו בגידולים ולא תשקו אותם גם לא יהיה לכם מזון. השקיית כסף זה בדיוק אותו הדבר. לכן, נותר לבחור אסטרטגית השקעה ולהבין סיכונים רלוונטיים לה.
אף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד
ולכן גם אף אחד לא יכול להבטיח לכם תשואה או רווח. אם מישהו מבטיח – זו נורת אזהרה.
אף אחד גם לא יודע מתי השוק יעלה או ירד ולכן כל נסיון “לתזמן
” את השוק דומה לנסיון להמר שהמספר הבא ברולטה יהיה 18 כי הוא לא הופיע כבר הרבה זמן. הסטטיסטיקה מראה שחלק מהנסיונות לתזמן יכשלו וחלק יצליחו.
קור רוח
מי שעומד איתן עם השקעותיו כנגד חדשות רעות וכותרות מרוויח לאורך זמן יותר ממי שמתנהג בתזזיתיות ואימפולסיביות בהשקעותיו בכל עת שיש תנודה בשוק. אין צורך לבחון את שער המניה שלי על בסיס יומי. אין גם צורך להקשיב למנבאי רעות ויצרני כותרות. זה קצת נוגד את הטבע האנושי לראות את ההשקעה שלנו מפסידה מערכה אבל לאורך זמן קרי הרוח הם המרוויחים
פיזור
יש המון סיכונים בהשקעה. סיכונים עסקיים, ניהוליים, ענפיים, גיאופוליטיים, רגולטוריים, סיכוני מטבע, סיכוני סחירות ועוד. אנו מוגבלים ביכולת השליטה על כל הסיכונים (למשל על ציוציו של טראמפ). הדרך להגן עלינו מהשפעת סיכון ספציפי היא לפזר את השקעותינו בכמה שיותר מימדים:
השקעות באפיקים שונים, במקומות שונים, במטבעות שוים וברמות סיכון שונות. כמובן, הכל בהקשר של אסטרטגיית ההשקעה האינדיבידואלית. לשמחתנו ישנם גופים ומוצרי השקעה היודעים ליצר את הפיזור הזה עבורנו בקלות
אתה באמת מבין במצב הנדל”ן בנבאדה או במטבעות קריפטוגרפיים?
אם לא, אל תשקיע במה שאתה לא מבין. גם אם השכן לוחץ.
למד קצת אבל היעזר באנשי מקצוע
אפשר להשקיע לבד ואפשר להיעזר באנשי מקצוע תמורת עמלה. אני ממליץ לקבל הכשרה בסיסית כדי להבין את הז’רגון ולהבין עקרונות בסיסיים של מוצרי השקעה שונים. יש המון מידע ללימוד עצמי. יחד עם זאת, לרובנו, במיוחד אם יש לנו צבירת חסכון משמעותית אני ממליץ להיעזר באיש מקצוע שאתם סומכים עליו או בגוף עסקי שכזה ולתת לו לנהל את השקעותיכם תחת האסטרטגיה הרצויה לכם ותחת שמירה על כל המנטרות שציינתי. זה יתן לכם שקט נפשי והביצועים של אנשי מקצוע בהשקעות יהיו לרוב טובים יותר.
בהצלחה!
הזן את כתובת הדוא"ל שלך כדי להירשם לבלוג ולקבל התראות על
פוסטים חדשים.
הפוסטים האחרים
- טופס 161 החדש – פוסט וידאו
- לקנות או לא לקנות (רכב חדש) זאת השאלה
- כמה עולה חלת?
- סיכום שנה בכלכלת המשפחה 2020
- הפקדות סוף שנה
- מבצעי סוף שנה!
- איך לקבל 8,200 שקלים בלי להתאמץ? פוסט וידאו
- טופס 161 – פוסט וידאו
- השוואת השתתפות עובדים זכאי הפנסיה התקציבית
- האם לדאוג לילדיי או לעצמי?
- סדר בסגר- פוסט וידאו
- כמה אלסטי תזרים ההוצאות שלכם?
- היום שאחרי הקורונה – תחזית מס’ 1
- החסכון הפנסיוני בתקופת הקורונה – שאלות ותשובות
- הקדם תרופה למכה
- מי מפחד מהשקעות
- דופקים את השחורים
- כמה עולה קילו?
- מוות באמצע החיים
- מערכת נתוני אשראי